gietvloer

In nieuwere woningen zien we de vloer al steeds vaker terugkomen, maar in de oudere woningen zijn er een hoop mensen die nog overtuigd moeten worden van de gietvloer. Het is namelijk een ontzettend makkelijke vloer die een hoop voordelen biedt. Belangrijk is dat de vloer altijd door een professional gelegd moet worden, maar wanneer die eenmaal ligt, kun je er alle kanten mee op. Laten we een kijkje nemen bij de vloer.

Wat is het voor een vloer?

Getvloeren zijn een vloer die een professional giet. Er wordt dus eerst een vloeibaar mengsel gemaakt welke over de ondervloer gegoten kan worden. Dit mengsel kan uit een hoop verschillende materialen bestaan, welke er allemaal voor kunnen zorgen dat de vloer verschillende eigenschappen kan hebben. Zo zijn er bijvoorbeeld vloeren die veerbaar zijn waardoor deze goed geschikt zijn voor kinderkamers. Ook kan er van alles gedaan worden qua pigment wat aan de vloer toegevoegd kan worden. Op die manier kun je dus allerlei verschillende kleuren creëren. Ga je liever voor een grijze vloer die past bij het interieur of wil je liever een warmere kleur voor in de woonkamer? Op zich zijn de mogelijkheden met een gietvloer best eindeloos.

Voordelen van gietvloeren

Alsof dat nog niet genoeg voordelen zijn, biedt de gietvloer er nog veel meer. Zo is het een groot voordeel dat de vloer niet veel onderhoud nodig heeft. Je kunt de vloer namelijk heel makkelijk schoon houden. Omdat de vloer bestaat uit een geheel, kun je de bezem er overheen halen zonder dat deze blijft hangen. Ook kun je dweilen zonder dat er vocht in de vloer kan komen. Zoals we al aangaven is de vloer aan te passen aan een hoop verschillende interieurs. Hiermee kun je dus echt het interieur terug laten komen in de kamer. Nog een voordeel is dat de vloer waterdicht is. Hiermee onderscheidt de vloer zich van een hoop andere vloeren en kan hij dus ook gebruikt worden in ruimtes waar veel vocht gebruikt wordt. Denk bijvoorbeeld aan de keuken of aan de badkamer.

Gietvloer prijs

De gietvloer prijs kan enorm verschillen. Het heeft er namelijk mee te maken hoe u de vloer precies wil hebben, maar ook waar u de vloer laat maken. Hier is namelijk nog een hoop verschil in te vinden. Je kunt hiervoor het beste contact opnemen met het bedrijf wat de vloer legt.